Recepty

Nachos zapečené s omáčkou a chedarem

  • PURE BEEF omáčka Bolognese
  • 200 g balení slaných tortilla chips Casa Antica
  • 100 g strouhaného cheddaru
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenká kolečka
  • 100 g zakysané smetany
  • limeta

Nachos vsypte do pekáčku vyloženého papírem na pečení, na vrch lžící naneste omáčku Beef Bolognese, posypte sýrem a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 15 minut, aby se omáčka prohřála a sýr roztekl. Mezitím nakrájejte zelenou část jarní cibulky nadrobno. 

Hotové nachos přesuňte na servírovací talíř, posyte jarní cibulkou a podávejte se zakysanou smetanou.

Boloňský vývar s krutonky a smetanou

  • 2x PURE BEEF omáčka Bolognese
  • 1x plechovka drcených rajčat
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 500 g brambor, oloupaných a pokrájených na kostičky
  • čerstvá bazalka k podávání
  • 1 ciabatta
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • smetana ke šlehání (min 33%)

Do rendlíku vlijte omáčku Beef Bolognese, drcená rajčata a vývar. Přidejte brambory a vařte, dokud brambory nezměknou. 

Ciabattu nakrájejte nebo natrhejte na kousky a promíchejte se solí, olejem a drceným česnekem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, čas od času promíchejte. Polévku zjemněte smetanou a podávejte s krutonky a čerstvou bazalkou.

Pizza šneci s parmazánovou omáčkou

  • 1x PURE BEEF PARMESAN
  • 2x balení listového těsta, rozváleného, nejlépe značka Wewalka
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 100g mozzarelly

Těsto rozložte na pracovní plochu a potřete omáčkou Beef Parmesan a posypte parmazánem. Zarolujte a nakrájejte na kolečka silná asi 1,5-2 cm. Rozložte je naležato na plech vyložený papírem na pečení a natrhejte na ně mozzarellu. Pečte 15-20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova.

Vege lasagne s cuketou a lilkem

  • 2x VEGAN BOLOGNESE
  • 1 balení lasagní
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l plnotučného mléka
  • 250 ml smetany min 33%
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 2 cukety
  • 2 lilky
  • 100 g parmazánu
  • 200 g mozzarelly
  • čerstvá bazalka k podávání

Cuketu a lilek nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilovací pánvi. Máslo nechte rozpustit v rendlíku, zaprašte moukou a umíchejte jíšku, za stálého míchání přilévejte mléko a smetanu, přidejte muškátový oříšek a vařte cca 10 – 15 minut, aby se mouka provařila. 

Omáčku Vegan Bolognese vlijte do rendlíku, přilijte rajčata a promíchejte. 

Na dno pekáčku dejte část rajčatové směsi, na ni dejte plátky lasagní, pokračujte opět směsí rajčat, na ni dejte plátky grilované zeleniny, bešamel a posypte parmazánem. Pokračujte opět plátky lasagní, rajčatovou směsí, zeleninou, bešamelem a parmazánem do spotřebování. Poslední vrstva by měla být bešamel s mozzarellou a parmazánem. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte cca 45 minut. Poté posypte natrhanou mozzarelou a pečte ještě 10-15 minut dozlatova.

Rozpečená brambora s Hot Chili a čedarem

  • PURE BEEF HOT CHILI & JALAPEÑO
  • větší brambory na pečení, podobné velikosti
  • 2 lžíce másla
  • 200 g strouhaného čedaru
  • 100 g rajčat
  • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
  • hrst hladkolisté petrželky, pokrájené nahrubo
  • 1 červená čili paprička
  • sůl

Brambory lehce potřete olejem. Každou 6× propíchněte vidličkou a položte na mřížku nebo do pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle.

Než se brambory upečou, dejte do rendlíku omáčku Hot Chili & Jalapeño a ohřejte ji. Rajčata nakrájejte na čtvrtinky a promíchejte s šalotkou a petrželkou. Čili papričku nakrájejte na kolečka.

Na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a pomocí utěrky zmáčkněte, aby se otevřela. Do každé brambory dejte 1/2 lžíce másla, cheddar, ohřátou omáčku, směs rajčat a petrželky a ozdobte čili papričkou.